top of page

Du speiler bare deg selv i møte med andre mennesker

Oppdatert: 23. jun. 2022

Hei! Vet du at du speiler deg selv i møte med andre mennesker? Å bli bevisst på dette kan frigjøre store mengder energi og transformere livene våre fullstendig!


Når vi går rundt i våre liv har vi alle på oss briller fra livets erfaring. Det vi opplever når vi vokser opp – de vakreste opplevelsene og de mer smertefulle – resulterer i vår helt egne måte å se verden på. På et vis er det noe vakkert ved det, men det kan også være store energi-tyver i disse brillene vi bærer.


I hverdagen reagerer vi på ting hos hverandre – noe som blir sagt, noe som blir gjort. Vi blir ”trigget”. Når dette skjer er det enklest å legge det over på den andre: ”Hvorfor gjorde du det?!” ”Hvorfor sa du det?!”, men å lære å se innover i seg selv når vi blir trigget kan gi oss uendelig mye mer!


En trigger handler nemlig alltid om noe i oss selv. Fordømmer vi mennesket som står foran oss så er det bare et speil på noe vi fordømmer i oss selv - det er nettopp derfor vi blir trigget! Ellers hadde vi bare observert en ulikhet og ikke hatt noen følelser rundt det. Og det slår aldri feil! Men det vil ikke si at det er enkelt å forstå hva triggeren handler om. Den speiler nemlig tema som ligger i skyggene av vår bevissthet. Ting vi ikke er helt klar over at vi bærer med oss. Og nettopp derfor er triggere den beste læringen vi kan få! Triggere kan være ubehagelige å kjenne på, men å lære seg å eie sine triggere ved å gå fra ”hvorfor sa du det?!” til f.eks ”når du sa det vekket det uro og utrygghet i meg” er det ikke bare lettere for den andre vi reagerer på, men det er også lettere for oss selv! Det gir oss informasjon og læring i stedet for at de suger energi gjennom ubevisste handlinger og voldsomme følelser. Samtidig tar vi gjennom dette arbeidet mer ansvar for våre følelser og reaksjoner og blir mer fleksible og omgjengelige som mennesker. Og er det ikke det vi vil?! I dag takker jeg faktisk de som trigger meg fordi jeg vet det viser meg en ny side av meg selv som trenger å bli elsket og at det bare er en mulighet for personlig utvikling, og hva er det ikke å like med det?! : )


Så neste gang du blir trigget - vær nysgjerrig på hvilken kvalitet det er du reagerer på. Er det frekkhet, brauting, sutring, bortskjemthet, alt for ryddig og strukturert, sløvhet, uansvarlig, mot til å være seg selv…? Gå inn i deg selv og kjenn på hva det rører i deg. Hvorfor trigges du av dette? Kan det være at du selv har en tendens til å utøve den samme kvaliteten ovenfor deg selv eller andre i en litt annen setting, men har vanskeligheter med å elske og akseptere denne siden ved deg selv? Eller kan det være du har fullstendig mangel på kontakt med denne kvaliteten i deg selv selv og egentlig har behov for å tillate deg selv å være litt mer sånn i en eller annen form? Idet du gjenkjenner deg selv i den andres væremåte vil triggeren plutselig slippe litt taket og det blir lettere å bære.


Vi har nemlig alle de samme kvalitetene i oss, selv om livets gang ofte har gitt oss ulik tilgang på de. Men selv om vi har fritt valg til å velge hvilke kvaliteter som skal være de mest synlige, så er det viktig å passe på å ha tilgang og aksept for alle typer energi/oppførsel i eget liv. Ingenting skal fordømmes. Ingenting er bare negativt. Blir du trigget av de som alltid skal spille på sex? Kanskje har du ikke nok kontakt med din egen seksualitet og innerst inne lengter etter å føle mer? Trigges du av folk som er gjerrige og finner ut at du innerst inne kanskje er litt gjerrig selv, så er det bare sånn det er. Hva er galt med det?! De mindre sjarmerende kvalitetene skal også elskes og aksepteres. Vi har de alle sammen. Og det er helt greit! Men mangler det aksept hos deg så vil du trigges idet du møter det i et annet menneske…


Gjennom bevisstgjøring av ”triggere” blir du

- mer fri, uredd og imøtekommende mot andre mennesker

- mer kjent og mer glad i deg selv

- fri til å bruke energi du ellers hadde brukt på å reagere på den andre til å nyte deg selv, den andre og livet generelt!69 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page